גישור משפחה

עורך דין טל טאוב

קבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות מעורך דין טל טאוב בנושא גישור משפחה

השאירו פרטים ואשוב אליכם בהקדם

לצערנו, כיום נוצרים יותר ויותר ריבים בין בני משפחה אשר מגיעים לדרך חסומה. כך נוצר מצב בו בני המשפחה נמצאים להם בסכסוך עמוק וקיימת מחלוקת בינם שלא ניתן לפתור בדרכים המקובלות. בשונה מבני אדם שהם זרים או נמצאים בקשר עסקיי, בין קרובי משפחה אי אפשר באמת להפריד. תהיה יהיה את קשר הדם והקרבה הרגשית אשר יישארו להם לאחר הכול.
כך ישנו צורך למצוא חיבור בין שני צדדים המריבה כאשר כיום ישנן שיטות רבות העוזרות בעניין שכזה. אחת מהשיטות היותר מוכרות והנפוצות היא שיטת הגישור במשפחה. זהו הליך המצריך את התגייסות שני הצדדים על מנת שהתקיים לו הליך תקין אם פתרון נוח לשני הצדדים.

גישור במשפחה – הסבר על המושגים השונים

מהו הליך גישור?

הליך הגישור הוא דבר המגיע מעולם העסקים, כך ישנם מצבים בהם בני אדם העובדים באותה חברה או עסק נכנסים לריב ואינם מסוגלים לפתור את הסוגייה בינם. הגישור מתקיים לו בעת ששני הצדדים מבקשים להגיע לפיתרון אך צריכים את עזרתו של מומחה לתחום. גם בעולם המשפחה ישנם ריבים אשר בני אדם אינם מצליחים לפתור בינם לבין עצמם. ההליך מתקיים כאשר שני הצדדים נפגשים במשרדו של בעל המקצוע, כאשר ישנה סדרה של פגישות. המטרה הסופית היא לייצר הסכם מסוים בעל תוקף משפטי הגורם להסכם להפוך לכזה המחייב את שני הצדדים.

המקרה המיוחד של גישור במשפחה

גישור בין בני משפחה הוא דבר לא פשוט כלל וכלל. אנחנו מדברים על מצב בו שני אנשים אשר קיימת קרבה רגשית בינם , נכנסים לריב עמוק אשר הם יכולים לפתור לבדם. כך מקרה שכזה עלול לערב בני משפחה נוספים מסביב. זהו בעצם מצב המכיל בתוכו עצב ורגשות שליליים שעלולים להשפיע על אורח החיים. לעיתים ישנם ילדים הנמצאים בליבו של הסכסוך. כך משימתו של המגשר במקרה של ריבים במשפחה, הופכת למורכבת. הוא צריך לקרוא את המפה המשפחתית הקיימת מולו ולנסות להבין כיצד אפשר לחבר בין שני הצדדים על מנת שהריב יפסיק לו. זהו מצב בו פעולה לא נכונה יכולה לגרום לקרע גדול עוד יותר.

מגשר איכותי – קווים לדמותו

בעל המקצוע העוסק בתחום הגישור הוא המגשר. זהו אדם אשר למד את תחום יישוב הסכסוכים כאשר הוא מבקש לתת לצדדי הריב אפשרות להתחבר בעזרת שיטות שלמד לאורך הלימודים.
מגשר יכול לעסוק במקצוע שכזה רק לאחר שקיבל את ההכשרה המתאימה. כך הוא צריך לצבור תואר ראשון ואף גם שני. לרוב מומלץ כי המגשר ילמד את תחום המשפטים ויהיה מסוגל לתת פתרונות המקובלים על החוק הישראלי. לבסוף, ישנו צורך לעבוד עם אדם שיש לו את היכולת להקשיב לצרכים השונים של בני הזוג. כך תצטרכו למצוא אדם שיוכל לתמוך בכם ברגעים הקשים.

כיצד מתקיים הליך הגישור?

כאשר ישנו רצון להגיע להליך של גישור, הרי שישנו צורך ליצור מצב בו שני צדדים מתגייסים יחדיו על מנת לפתור את הריב הקיים בינם. הליך שכזה נוצר בצורה הבאה. בני המשפחה מבקשים למצוא בעל מקצוע אשר יוכל לחבר בינם ולהציע פתרונות לריב העמוק. לאחר שנמצא בעל המקצוע וישנה הסכמה לתת לו לפעול וליצור הליך של חיבור, מתחילה לה סדרה של פגישות בין הצדדים.
המטרה הסופית היא ליצור הסכם בעל תוקף משפטי אשר יחייב את שני הצדדים לסיים את הריב.
הליך גישור איכותי הוא כזה בו כלל הצדדים מבינים הם נמצאים במקום של סיום הריב ונסיון לאפשר לפתרון להתקיים לו.

התגייסות של שני הצדדים לתהליך

הליך גישור בתוך המשפחה יכול להתקיים רק כאשר שני הצדדים מחליטים להתגייס יחדיו לאפשרות שכזאת. גם אם הריב הקיים בינם הוא עמוק וישנו קושי להפסיק אותו. הגישור יכול להתקיים רק כאשר שני הצדדים מבקשים להודות כי הגיע הזמן לפיתרון. כך האנשים הנמצאים בריב, צריכים להגיע לסדרה של פגישות. יתרה מזאת, הם צריכים לפעול יחדיו ולהגיע להסכמה עם הצד השני.
לרוב הדבר אומר כי ישנו צורך להתפשר ולוותר, לא מן הנמנע כי אחד מהצדדים ירגיש כי הוא מפסיד בעת הליך הגישור. לבסוף, ישנו צורך לזכור כי טובת המשפחה מעל הכול והגישור נעשה כדי לשמור על יציבות.

הליך אקטיבי מצד בני המשפחה

תהליך גישור תקין הוא כזה בו בני המשפחה השונים פועלים על מנת שיוכל להתקיים לו פיתרון מסוים. הכוונה היא לאורך הליך הגישור, נפגשים בני המשפחה המסוכסכים אחד עם השני ומנסים ליצור שיח כדי להגיע לעמק השווה. יתרה מזאת, ריב לעיתים נוצר סביב נושא שהוא איננו פשוט.
למעשה, האפשרות לשים את הריב מאחוריכם היא איננה קלה כלל וכלל. בשביל דבר זה החלטתם לעבוד עם מגשר שיוכל לחבר בין שני הצדדים. אך הוא איננו יכול לעשות את כלל העבודה בעצמו.
בני המשפחה צריכים להיות אקטיביים ולפעול ככול האפשר על מנת להגיע לפתרון.

מרחב העבודה של המגשר

בסופו של יום, מרחב העבודה של מגשר הוא מוגבל. הלקוחות הם אלו הקובעים את הצלחת ההליך על ידי העשייה שלהם. אומנם המגשר יכול להעביר מסרים ולהציע פתרונות אך הוא איננו יכול לכפות על בני המשפחה פתרון מסוים. בעל מקצוע נוסף אשר מבקש לעזור בפתרון של סכסוכים הוא בורר.
זהו אדם אשר שני הצדדים מחליטים כי הם סומכים עליו ומבקשים כי הוא ייתן להם פיתרון. הם אינם יכולים לערער על התשובה שיצור בשבילם. המגשר תלוי ברצון של הלקוחות שלו. למעשה אם הם אינם מרוצים ממנו הרי שהם יבקשו להחליף אותו באדם אחר או אף יבקשו לפרוש מהליך הגישור.

גישור משפחה כחלופה להליך משפטי

הסיבה המרכזית לעבודה עם מגשר נוצרת כאשר בני המשפחה מבקשים להימנע מהליך משפטי. החלטה שכזאת היא מקובלת למדי מכיוון ששני הצדדים מבינים עד כמה הליך משפטי יכול להיות בעייתי בסופו של יום. כך הצדדים יכולים להגיע למצב של בזבוז סכומי כסף נכבדים.
בנוסף, הליך משפטי לרוב נמשך לו לאורך כמות זמן ארוכה למדי. גישור נותן לבני המשפחה את האפשרות לפתור את הריב מחוץ לבית המשפט. הליך נכון של גישור יכול להיות קצר למדי ואף להביא את שני הצדדים למקום של הסכמה ופיתרון. לכן ישנו צורך לנסות את הליך הגישור לפני הגעה אל הליך משפטי. זוהי ההמלצה ברוב המקרים.

התוצאה הסופית של הליך גישור

בעת שנוצר הליך גישור בין שני הצדדים, הרי שהתוצאה הסופית היא חתימה על מסמך מסוים בעל תוקף משפטי. מסמך שכזה מכיל בתוכו את פרטי ההסכם ויוצר מצב כי שני הצדדים מחויבים לפתרון מסוים. הצורך הוא ליצור הסכם מפורט ומדויק המכיל בתוכו חוקים והגבלות לאדם המבקש להפר את סעיפי ההסכם. גם אם שני הצדדים בסופו של ההליך הגיעו למקום של חיבור, עדיין ישנו צורך לחתום על הסכם. בסופו של יום, פתרון הופך לאמיתי ולכזה ששני הצדדים ירצו לכבד אותו רק בעזרת המסמך הסופי. המגשר יעזור לכם בכלל השלבים בדרך ליצירת הסכם תקין ואיכותי.

שלבים שונים בדרך להליך גישור מוצלח

התגייסות של שני הצדדים

הליך גישור תקין יכול להתחיל אך ורק כאשר שני הצדדים מחליטים כי הם מגויסים לפעול יחדיו על מנת להגיע לפיתרון של סכסוך. עוד לפני שמתחילים במלאכת מציאת המגשר עצמו, ישנו צורך להגיע למצב בו הצדדים מבינים כי הריב הוא בעייתי ומזיק וישנו צורך לפתור אותו. זהו איננו מצב בו צד אחד מבקש לשכנע את הצד השני, אנחנו מדברים על מקרה בו בני המשפחה מתגייסים להם.
בדרך כלל דבר שכזה נוצר לאחר שמתקיים לו שיח בין שני הצדדים והם מבינים כי לא ניתן להגיע לפיתרון לבדם. כעת כשהגעתם לנקודה שכזאת אפשר להמשיך לעבר הליך של גישור.

מציאת בעל מקצוע מתחום הגישור

כעת ישנו צורך למצוא אדם אשר יעזור לכם בעת הליך הגישור. זהו המגשר וישנו צורך לפעול בצורה מסוימת על מנת שתמצאו מגשר איכותי שיהיה נוח לעבוד איתו. תוכלו למצוא מגשר בעזרת הפעולות הבאות. ראשית כול, יש לחפש אחר בעלי מקצוע במקורות המידע האינטרנטיים השונים. נוס להסתמך על אתרים המכילים דירוג ניטראלי ללא פרסום ממומן או איש. לאחר מכן, תוכלו להיעזר בעצות של בני משפחה או חברים על מנת שתוכלו למצוא את המגשר הנכון. ישנה אפשרות לפרסם מודעה ברשתות החברתיות ולהשתמש בחוכמה של המגיבים השונים. לבסוף, תצטרכו לבצע שיחות היכרות עם בעלי המקצוע השונים.

פגישות פרטיות מול המגשר

כול הליך גישור מתחיל ממצב בו שני צדדים נמצאים בסכסוך מסוים. גם אם הם אכן פעלו על מנת למצוא מגשר יחדיו, אין הדבר אומר כי הם יכולים לשבת באותו החדר ולשוחח. כך המגשר מבצע פגישות אישיות עם שני הצדדים, בדרך כלל במשרד שלו. פגישות אלו נועדו להיות נקיות ממפגש עם הצד השני. כך הדבר יוכל להתנהל בדרך הנוחה והבטוחה ביותר. במקרה של פגישות פרטיות, המגשר פועל בתור מתווך. הוא מגיע אל הצדדים שוב ושוב ומעביר מסרים בינם. בעזרת פגישות שכאלו תוכלו להגיע לפתרון בצורה נוחה ומהירה. יש להבין כי הצדדים המסוכסכים יצטרכו להיפגש אחד עם השני.

יצירת טיוטות להסכם לפתרון הבעיה

התוצר הסופי של הליך גישור הוא הסכם בעל תוקף משפטי אשר בעזרתו בני הזוג יוכלו להגיע להסכמה על סיום הריב הקיים בינם. הסכם שכזה יכול להיווצר לאורך מספר מסוים של מפגשים. ההמלצה היא ליצור את הטיוטות של ההסכם כבר מהפגישה הראשונה. כך הליך הגישור יהפוך לקצר וממוקד יותר. על הצדדים לעבור על הטיוטות ולהחליט האם ישנו צורך להוסיף הערות ולתקן. יש צורך להבין כי תמיד ניתן להוסיף דבר מה על הטיוטה. לכן ההמלצה היא אף למצוא דברים בעייתים ולהיות קטנוניים. כך תוכלו להגיע להסכם שהוא מדויק ואיכותי יותר. מצד שני ישנו צורך לא להמשיך את הליך יצירת הטיוטות לאורך זמן.

העברת ההסכם לעיניים נוספות

ניתן להעביר את ההסכם הנוצר בסופו של דבר אל חוות דעת נוספת של מומחה כזה או אחר.
למעשה זוהי המלצה וישנו צורך להבין את ההיגיון הקיים מאחורי פעולה שכזאת. אומנם שילמתם כסף למגשר ואף בטחתם בו על מנת שיצליח לגשר ביניכם, אך גם הוא בסופו של דבר אנושי.
הוא יכול לבצע טעויות ואף להיות בעל ידע מוגבל. ברגע שתעבירו את ההסכם אל מומחה נוסף, תוכלו להבין היכן אפשר להוסיף דבר מה. לעיתים ישנם מגשרים אשר הם פחות בקיאים בתחומים מסוימים. כך הסכם הקשור לעניינים של כסף יכול לעבור למומחה לעניינים כלכליים.

מעבר על ההסכם הסופי

גם כאשר אתם מגיעים למצב בו יצרתם הסכם מפורט בעל נוסח מסוים, אין הדבר אומר כי זהו הנוסח הסופי. שני הצדדים צריכים לבדוק כי אכן מסמך זה איננו מכיל טעויות כתיב ודקדוק כאלו ואחרות. בנוסף, ישנו צורך לבדוק האם הכתוב בו צמוד לחוקים הקיימים במדינת ישראל.
כך, עוד לפני שאתם מבקשים לחתום על ההסכם הסופי, תצטרכו אתם בעצמכם לעבור על התוכן הקיים בו. גם כאן ההמלצה היא להעביר את המסמך לעיניים נוספות. תוכלו להביא את ההסכם לאדם אשר יש לו מומחיות ביצירת מסמכים שכאלו. בנוסף, גם המגשר צריך להיות ערני להסכם העומד להיווצר בין הצדדים.

מעמד החתימה בין שני הצדדים

המגשר צריך להיות אחראי על כך ששני הצדדים יחתמו על הדפים השונים של ההסכם הסופי.
דבר זה יכול להיעשות בעזרת אחת מהדרכים הבאות. שני הצדדים יכולים להיפגש יחדיו ולהגיע למשרד של המגשר על מנת לחתום על הסכם סופי. הדרך השנייה היא להעביר את ההסכם בין שני הצדדים כאשר הם אינם חייבים להיות באותו החדר בעת מעמד החתימה. החתימה על ההסכם צריכה להיות מדויקת ודומה בין שלל העמודים. למעשה, מבלי שתהיה חתימה תקינה הרי שבית המשפט לא יוכל לאשר מסמך גישור שכזה. לבסוף, רק בעזרת החתימה, תוכלו לגרום להסכם ביניכם להיכנס לתוקף מסוים. זוהי הדרך לקבלת מסמך תקין.

העברת ההסכם החתום לאישור

לאחר שנוצר הסכם בין שני הצדדים, ישנו צורך להעביר את הדבר לצד נוסף. זהו בעצם האדם האחראי על בדיקה כי מדובר בהסכם שהוא תקין. ישנה בדיקה כי לא קיימות להן שגיאות כתיב ודקדוק. הבדיקה נעשית על מנת לוודא כי אכן קיימות חתימות של שני הצדדים לאורך דפי המסמך. בנוסף, ישנו צורך להבין האם הכתוב במסמך אכן תואם לחוקים הקיימים במדינת ישראל.
הגורם אשר מאשר את ההסכם הסופי הוא גורם משפטי. עורך דין נוטריון או שופט.
ישנו צורך לשלם אגרה מסוימת על מנת שהאישור יוכל להתקיים. רק לאחר הגעת האישור הרי שההסכם יכול להיכנס לתוקף.

המשך פעולה על פי הכתוב בהסכם

מהרגע שההסכם נחתם ואושר, הרי שהדבר משמש כחוק ששני הצדדים צריכים לפעול על פי הכתוב בו. כמו כול חוק, אם אחד מהצדדים ינסה להפר את ההסכם הרי שיש השלכות כאלו ואחרות לדבר.
ההמלצה היא לפעול על פי סעיפי ההסכם לא רק כי הדבר ימנע עונשים וקנסות כאלו ואחרים.
בעזרת ההסכם תוכלו להמשיך את הפתרון לריב הקיים ביניכם. בסופו של יום, הרי שהייתם חלק מהליך גישור שנמשך לאורך זמן. ביקשתם להימנע מהליך משפטי ואף התמדתם בהגעה אל פגישות. כעת כול מה שנותר הוא לפעול על פי סעיפי ההסכם ולתת לפתרון להתקיים. כך תוכלו ליצור אורח חיים יציב לבני המשפחה.

ערעור של אחד הצדדים על ההסכם

גם לאחר ששני הצדדים חתמו על ההסכם הסופי, עדיין תוכלו להגיע למצב בו אתם מערערים עליו.
אפשרות זאת היא מורכבת למדי שכן אתם מבקשים לבטל הסכם שחתמתם עליו. בנוסף, הייתם חלק פעיל מהיצירה שלו ובדקתם את המסמך כמה פעמים. ערעור הוא הליך משפטי המצריך עבודה לצד עורך דין וניסיון להבין כיצד להגיע להכרעה המתקיימת לטובתכם. לעיתים, ערעור שכזה יכול לא להתקבל על ידי השופט. לא ניתן לדעת כיצד יראה המצב לאחר ההחלטה של בית המשפט.
ההמלצה היא לפנות לערעור אך ורק במצבים בהם ישנה הרגשה כי אין אף אפשרות אחרת.

מקרים שונים של גישור במשפחה

ענייני כסף ורכוש

נושא ראשון אשר לעיתים נוצר מצב בו בני משפחה נקלעים לריב בגללו, הוא נושא של כסף ומשפחה. מדובר במצב בו יש צדדים שאינם מסכימים על הדרך של סכום כסף מסוים מתחלק בין בני המשפחה. לחלופין זהו מצב בו אחד מהצדדים מבקש רכוש בעל שווי כספי גבוה לעצמו.
זהו מקרה קלאסי בו כסף גורם לאנשים להיות עיוורים לקשרי משפחה. הם מבקשים להרוויח כמה שיותר כסף אפילו גם אם הדבר אומר להיכנס לריב עם בני המשפחה. במקרה של גישור, ישנו צורך בבעל מקצוע אשר יש לו הבנה על עניינים של חלוקת כסף ורכוש.

קיום של צוואה

כאשר אדם הולך לעולמו, ישנה צוואה המתקיימת לה וההון שלו בדרך כלל הולך אל בני המשפחה השונים. כאשר ישנו הון בעל שווי כספי גבוה או כשמדובר ברכוש יקר ערך, לעיתים בני המשפחה יכולים לריב בינם על הדרך בה מתחלקים להם הדברים. הם יכולים לחוש כי הצוואה נעשתה בצורה שהיא איננה צודקת. הדבר יכול לגרום לריב עמוק ולסכסוך בעייתי ביותר. המגשר במקרה שכזה צריך להיות בעל בקיאות בנושאים של צוואה וירושה. ללא שיהיה לו את הידע המתאים הוא לא יוכל ליצור הסכם המתאים למקרה שלכם. בנוסף אחד המתעסק במקרים שכאלו הוא בעל מומחיות לחיבור בין בני משפחה מסוכסכים.

גישור במקרה של גירושין

לעיתים בני זוג המבקשים להיפרד ולהגיע לגירושין אינם רוצים ללכת אל הליך משפטי מתיש.
כך יש להם את האפשרות להמשיך אל הליך גישור המתקיים לו בין הצדדים. המטרה של הליך שכזה היא ליצור הסכם גירושין המכיל את שלל הסעיפים העומדים להתקיים בשנים שלאחר הפרידה. המקרה של גירושין הוא מיוחד למדי שכן ישנו צורך במגשר אשר יש לו ידע על תחום שכזה. כך בני הזוג יוכלו לבקש להתגרש על פי חוקי הלכה עברית ובעזרת בית דין רבני. כך הם יצטרכו מגשר אשר יש לו מומחיות בחוקים שכאלו. בכול מקרה, יש להבין כי המקרה של גירושין הוא מורכב ויש להשקיע בדבר על מנת שההליך יצליח.

עניינים הקשורים להסדרי ראייה על ילדים

לעיתים בני משפחה יכולים להיכנס לריב כאשר הם מבקשים לראות את הילדים אך בני הזוג אינם מסכימים לכך. לא פעם נוצר מצב בו אחד מהצדדים מרגיש כי המשפחה של בן הזוג השני יכולה להיות בעייתית כלפי הילד. מקרה שכזה יוצר עצב ותסכול אצל בני המשפחה וכך נוצר לו קרע רחב בין האנשים. ישנו סכסוך שלרוב בני המשפחה לא יוכלו לפתור בעצמם. המגשר במקרה שכזה צריך להיות מיומן במקרים הקשורים לילדים. כך עליו להראות רגש וחמלה כלפי הצד הנפגע ולנסות לגרום לצדדים להבין כי טובת המשפחה היא מעל הכול.

הסדרי ראייה ומשמורת

מקרה נוסף בו מגשר יכול לפעול מתקיים כאשר שני צדדים המגיעים למקרה של גירושין, אינם מקיימים את הסדרי המשמורת והראייה על הילדים. אומנם דבר שכזה הוא הפרה של הסכם הגירושין ואף הדבר עלול לגרור עונשים, אך ישנם זוגות המבקשים להימנע מהליך משפטי.
לעיתים, הצדדים מרגישים כי הסדרי הראייה והמשמורת פשוט אינם מתאימים למצב נוכחי.
במצב שכזה, מגשר נכנס על מנת להביא לחיבור בין הצדדים השונים. כאן ישנו צורך להסביר כי גם כך מקרה של גירושין יכול להוביל את הילד למקום של חוסר יציבות. על ההורים עצמם להיות אחראים ולכבד את ההסכם שחתמו עליו. רק כך הליך הגירושין יוכל להתקיים.

סיכום המאמר ופרטים נוספים

מאמר זה נכתב על מנת שתקבלו כמה שיותר מידע על הנושא של גישור במשפחה.
כך ישנו צורך להבין כי הנושא מכיל בתוכו תחומים רבים. עניינים של כסף ורכוש, הכרעה במקרה של גירושין. מחלוקות על ילדים. ההמלצה היא לעבוד עם מגשר אשר יש לו בקיאות בכמה שיותר תחומים. כך הוא יוכל לתת לכם פתרונות ושיטות המתאימים למקרה שלכם. לעיתים מגשר פוגש במצב אשר משלב לו כמה תחומים. כך הידע הרחב שלו הופך להיות ליתרון. הצדדים מגיעים למצב בו הם שמחים כי מצאו בעל מקצוע אשר שולט בתחום. מציאת מגשר תקין היא שלב חשוב ביותר.

הליך הגישור עצמו הוא דבר ששני הצדדים צריכים להתגייס אליו. המגשר הוא אומנם בעל המקצוע היכול לעזור לכם אך הוא מוגבל לפי הפעילויות של הלקוחות שלו. עליכם להבין את חשיבות ההליך ולהגיע לפגישות השונות מול המגשר. לאחר מכן, תוכלו לבדוק את טיוטות ההסכם הנוצר בין שני הצדדים. ככול שתבדקו יותר כך תקבלו הסכם שהוא מקצועי ומדויק יותר. הליך של גישור הוא כזה המחליף הליך משפטי. על מנת שתוכלו להימנע מעבודה יקרה לצד עורך דין ומהליך ארוך למדי, עליכם להתמסר אל הליך הגישור. לאורך המאמר ביקשנו להסביר על שלבים שונים ליצירת הסכם תקין בעל תוקף משפטי. פעולה על פי הסברים אלו מבטיחה לכם פיתרון איכותי.

מאמר זה נכתב לאחר מחקר אל מול מקורות מידע שונים. בנוסף, נעשה ייעוץ עם מגוון רחב של בעלי מקצוע. אנו מקווים כי הכתוב במאמר זה יעזור לכם במקרה של הליך גישור בתוך המשפחה.
יש לזכור כי בעל המקצוע אשר יעזור לכם בהליך שכזה הוא המגשר.

השאירו פרטים ואשוב אליכם בהקדם
גישור משפחה

אין האמור לעיל באתר זה מהווה ייעוץ משפטי, יתכן כי המידע המצוי באתר זה אינו מעודכן או מדויק ועל כן אין להסתמך עליו. השימוש במידע המצוי באתר זה הינו באחריות הקורא בלבד.

כל מה שצריך לדעת על גישור משפחה
שיתוף המאמר גישור משפחה בערוצים השונים
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Print
Email

תפריט נגישות

השאר פרטים ליעוץ ראשוני ללא התחייבות עם עו"ד